0

دیپلماسی محیط زیست: مذاکرات مؤثرتر بر موافقت‌نامه‌های جهانی

روی جلد
پشت جلد

دیپلماسی محیط زیست در واقع چارچوب نظام یافته در رعایت حفظ محیط زیست در اثر همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با حفظ احترام به تعهدات مشترک بین‌المللی و قواعد الزام آور در جهت تحقق ثبات صلح جهانی است. در این چارچوب نظام یافته اصول و مفاهیم حقوق بین‌الملل محیط زیست، هر کدام به صورت مجزا تحت تأثیر قرار گرفته و این جایگاه واقعی به یقین در مسیر دیپلماسی تحقق یافته است.

دیپلماسی محیط زیست در واقع روایت درک ژئوپولیتیک از مذاکرات توافقنامه‌های بین‌المللی زیست‌محیطی است که زمینه مساعد جهت هدایت و روشن ساختن بهبود سیستم فعلی را فراهم میکند.

موافقت نامه‌های بین‌المللی زیست‌محیطی به صورت تصاعدی در پنج دهه گذشته افزایش یافته است. با این حال، تصمیم‌گیری در خصوص مسائل کلیدی مانند دست رفتن تنوع زیستی، تغییرات اقلیمی، تخریب لایه ازن، حمل و نقل زباله‌های خطرناک و دیگر چالش‌های سیاره‌ای، نیازمند پایبندی کشورها به هنجارهای بین‌المللی است. ما بایستی به این سؤالات که ذهن ما را درگیر خود کرده توجه کنیم که چه موفقیت‌ها و چه شکست‌هایی در خصوص ساختار معاهدات زیست‌محیطی وجود داشته است؟ نقش جامعه مدنی و جوامع علمی در جهت فرآیند رشد و بلوغ این ساختارها تا چه اندازه کمک می‌کند؟ نقش روابط بین‌الملل در خصوص تحقق این ساختارها چگونه است؟

تجزیه و تحلیل موارد مختلف از جمله اعلامیه ریو+ 20 تحت سند "آینده‌ای که ما میخواهیم"، ما را به سمت جواب سؤالات رهنمون میسازد. به هر ترتیب دیپلماسی محیط زیست: مذاکرات جهانی مؤثر بر درک ژئوپولیتیک از مذاکرات بین‌المللی محیط زیستی و فراهم آورنده زمینه مساعد برای بهبود سیستم فعلی در بستر تعاملات بین‌المللی است. در این راستا کتاب حاضر به بررسی و تدقیق جوانب مختلف اثر دیپلماسی محیط زیست بر موافقتنامه‌های جهانی میپردازد. در این کتاب، نویسندگان به صورت ماهرانه‌ای مشاهدات خود از روند مذاکرات بین‌المللی زیست‌محیطی را به‌طور مؤثر به سمع و نظر خوانندگان میرسانند. این اثر تحت عنوان" دیپلماسی محیط زیست مذاکرات موثرتر بر موافقتنامه‌های جهانی" یکی از آثار موفق در حوزه مطالعاتی دیپلماسی محیط زیست میباشد که به همت دو تن از اساتید متخصص در حوزه طراحی شهری و محیطی و متخصص در حوزه محیط زیست پرفسور لورنس ساسکیند و پروفسور سالم علی به رشته تحریر درآمده و انتشارات دانشگاه آکسفورد آن را به چاپ رسانیده است. این اثر برای اول بار در سال 1994 انتشار یافت و مجدداً پس از بازنگری توسط نویسندگان در سال 2015 تجدید چاپ گردید. در این راستا با امعان نظر به اهمیت این حوزه مطالعاتی، کتاب تهیه و به ترجمه آن اقدام گردید.

نظری ثبت نشده

دیدگاه شما