0

افق‌های نوین در جرم‌شناسی؛ جرم‌شناسی محکومان

روی جلد
پشت جلد

  • امتیاز
  • نام کتاب افق‌های نوین در جرم‌شناسی؛ جرم‌شناسی محکومان
  • قیمت 180,000 ریال
  • شابک
    1. 978-964-511-943-8
  • تعداد صفحات 240
  • نوبت چاپ 1
  • سال انتشار 1397
  • شماره جلد / نوبت ویرایش 1 / 0

دانلود فهرست مطالب

 کتابِ «افق­های نوین در جرم­شناسی»، دارای متون معتبر و مختصری است که افکار و پیشرفت­های نظری در جرم­شناسی را منعکس می­کند و جنبه بین­المللی دارد. این کتاب مختصر و در دسترس که به هشت فصل تقسیم می­شود، پیش از اینکه در موضوع عمیق شود، ظهور، تحول، اصول و قواعد موضوع را مطرح می­کند و به نحوی نوشته شده که برای وکلا، دانشجویان و دانشگاهیان غیرمتخصص نیز قابل درک است.

 در زیر به عناوین فصول کتاب و چند سطری از آن اشاره شده است:

فصل اول: رویش جرم‌شناسی محکومان (در این کتاب این مسأله مطرح می­شود که آیا تجربه­ محبوس بودن در زندان می‌تواند رشته­ مطالعاتی جدیدی ایجاد نماید که با جرم­شناسی تفاوت داشته باشد و اینکه آیا عبارت «جرم­شناسی محکومان» توصیف مناسبی برای این رشته است یا خیر.)

فصل دوم: متولد امریکا: بنیان‌های اولیه جرم‌شناسی محکومان (جرم­شناسی محکومان در ایالات متحده امریکا متولد شد؛ تقریباً یک چهارم زندانیان جهان در این کشور هستند. نرخ جمعیت زندانیان در امریکا 5 تا 10 برابر بیشتر از آمار زندانیان در اروپای غربی است. امریکا، زادگاهِ بزرگ­ترین وجامع­ترین برنامه­های جرم‌شناسی در جهان است. به­طورکلی، آنها دانشجویانی را تربیت می­کنند تا در مورد مجرمین بحث و بررسی نموده و سیستم عدالت کیفری را درک کرده و در زمینه پیشگیری از جرم فعالیت کنند)

فصل سوم: جرم‌شناسی محکومان در امریکا به بلوغ می‌رسد (در جرم­شناسی محکومان، نظریه پردازان به رابطه علّی میان عوامل مختلف و پدیده مجرمانه نمی پردازند، بلکه تأکید بیشتری بر تجربه زندانیان و محکومان کیفری دارند. جرم‌شناسان در این نظریه اغلب افرادی هستند که سابقه حضور در زندان را به عنوان یک محکوم داشته‌اند و از نزدیک معایب آن را درک کرده‌اند)

فصل چهارم: مبانی، دیدگاه‌ها و تجربیات اروپایی در مورد جرم‌شناسی محکومان (فعالیت جرم شناسان محکوم حول نقاط مشترک، جرم و سیاست، تحقیقات دانشگاهی و تجربه‌های شخصی و برچسب زنی است که به واسطه آگاهی از دو جهان زندان و جامعه پیچیده می­شود)

 فصل پنجم: انگ‌های پاک نشدنی: جرم‌شناسی محکومان و سوابق مجرمانه (جرم­شناسی محکومان بدنبال آن است تا مشخص شود که چرا برچسب زدن به افراد به عنوان مجرم تا این حد معمول شده است و به آثار مخرب آن توجه بسیار کمی می‌شود. سوابق کیفری امروزه زندگی میلیون‌ها نفر شهروند را تحت تأثیر قرار داده است و موجب شده است که این افراد از داشتن شغل، تحصیلات، مسکن و ... محروم شوند)

فصل ششم: نژاد، طبقه اجتماعی و جنسیت: (آشفتگی، آموزش، سازمان بخشی(در فصل پیش رو به نقش تفاوت در نژاد، طبقه اجتماعی و جنسیت به عنوان عوامل مؤثر در ساختار اجتماعی، جهت زندانی شدن افراد پرداخته شده است)

فصل هفتم: روش‌شناسی، شناخت‌شناسی، هستی‌شناسی (جرمشناسی محکومان بر این اساس طرح ریزی شده است که افرادی که دارای سابقه محکومیت به حبس هستند میتوانند خودشان نقش مجزا و مستقلی در جرمشناسی ایفا نمایند. این دیدگاه از یک سنت قومنگارانهگرفته شده است که بیان می‌دارد برای توضیح یک محصول فرهنگی باید آن را شناخت و برای شناخت آن، از لحاظ افکار و احساسات، باید آن را تجربه نمود. بیشتر افراد، جرم­شناس شدن را نتیجة مطالعه زیاد و شاید انجام تحقیقات در حوزه­های مختلف این علم می­دانند)

 فصل هشتم: ملاحظات پایانی (در دهه‌های گذشته، زندان در نظام عدالت کیفری پیش‌بینی شده بود تا افراد خاصی را جمع کنند و این افراد به طور فزاینده­ای در زندان افزوده شده و در آن انباشت می‌گشتند. به عبارت دیگر، زندان بعنوان زرادخانه کیفری شامل نیروهای طرد شده از جامعه و کسانی بود که باید از نظرها دور می‌ماندند)

نظری ثبت نشده

دیدگاه شما